skip to Main Content

Robbie Veenendaal, voorzitter van Fieldwork Foundation, liep al enige tijd rond met het idee zich in te willen zetten voor het ‘goede doel’. Gedurende zijn zoektocht naar een stichting, merkte hij dat hij de lokale doelen mistte: “Ik zag genoeg leed in en om Nijmegen maar geen enkele stichting in de regio focust zich daarop. Daarbij wilde ik zeker weten dat elke euro goed besteed zou worden en er niks aan de ‘strijkstok’ bleef hangen.” Uiteindelijk lag de oplossing voor handen. Er moest een nieuwe stichting worden opgericht: Fieldwork Foundation.

Mensen ‘uit het veld’

De naam Fieldwork Foundation is ontstaan uit de gedachte dat de stichting mensen ‘uit het veld’ nodig heeft om ervoor te zorgen dat het leed wordt bestreden. Inmiddels telt de stichting 11 vrijwilligers, heeft het een officiële ANBI-status en zijn er nauwe banden met hulpverleners uit de regio. Robbie: “Ik denk dat de kracht van onze stichting zit in de contacten met wijkagenten, maatschappelijk werkers, (huis)artsen en andere hulpverleners. Zij weten immers waar het leed zich concentreert en weten ook hoe wij met acties en investeringen het grootste effect bereiken”.

Robbie Veenendaal voorzitter van Fieldwork Foundation

Missie: het bestrijden van leed

Fieldwork Foundation richt zich niet op een bepaalde doelgroep. De stichting heeft als missie: het bestrijden van leed. Bijvoorbeeld in de vorm van een ‘bonte avond’ in een verzorgingstehuis voor 120 ouderen. Of door fietsen te schenken aan de moeders in het Blijf-van-mijn-Lijf-huis zodat zij hun kinderen naar school kunnen brengen. Robbie: “Onlangs benaderde een wijkagent me. Hij vertelde dat een vrouw hoogzwanger was en op de betonnen vloer sliep. Dit konden we natuurlijk niet laten gebeuren. Via een inzamelingsactie hebben wij ervoor gezorgd dat haar woning zó ingericht werd dat ze klaar was voor de komst van haar baby”.

Sponsors

Er is nog steeds ontzettend veel te doen om het leed in en om Nijmegen te bestrijden. Fieldwork Foundation zal hieraan blijven werken, maar is wel afhankelijk van donaties. Zo sponsort IFRA Creatieve Communicatie uit Elst Gld ons door -wederom- belangenloos de website te ontwikkelen en de hosting, domeinregistratie en emailfaciliteiten ter beschikking te stellen. Er is een samenwerking aangegaan met De Leeuw Metalen en Autocenter Van Gool uit Nijmegen. Door hun betrokkenheid bij Nijmegen en onze stichting is het mogelijk dat er nét iets minder leed bestaat. Robbie: “Onze sponsors weten zeker dat hun gedoneerde geld goed wordt besteed. Het begint ermee dat ze ons idee steunen en betrokken zijn bij de stad Nijmegen. En middels de stichting kunnen zij laten zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een sponsor kan een link op zijn eigen en onze website zetten, en in advertenties nemen we het logo van het bedrijf mee. Ook particulieren kunnen natuurlijk een donatie doen. En dat is prettig, want we kunnen elke euro goed gebruiken!”.

Acties

Bestrijden van leed door Fieldwork FoundationFieldwork Foundation is nu o.a. bezig met de organisatie van een dagje uit voor kinderen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Tevens zullen zij een aantal gezinnen in financiële nood verrassen met een goed gevuld boodschappenpakket en cadeautjes voor de kinderen. Het team van Fieldwork Friends blijft zich dus inzetten om het leed in Nijmegen te bestrijden!

Wilt u meer weten over Fieldwork Foundation neem dan contact op met één van de bestuursleden of maak uw gift over op IBAN NL40 INGB 0005 98 39 09 ten name van Fieldwork Foundation te Nijmegen.

Film & montage: Kevin van Rijn

Back To Top
×Close search
Zoeken