skip to Main Content

Lottie Mae Jones

Lottie Mae Jones Ambassadeur Fieldwork Foundation

Waarom ben je betrokken bij de stichting?

Ik ben betrokken bij de stichting omdat ik het heel belangrijk vind dat mensen geholpen en ondersteund worden tijdens moeilijke periodes in hun leven. Het leven heeft veel te bieden en ik geloof dat je op veel zaken zelf invloed kunt uitoefenen en ook dat je altijd een keuze hebt, zélfs als deze keuze bestaat uit 2 minder goede opties. Desondanks beland je soms in een situatie waar je niet voor gekozen hebt, of is het leven opeens iets dat je ‘overkomt’ bijvoorbeeld bij ziekte, of een situatie waarin je opgroeit als kind. Dan vind ik het heel belangrijk dat er mensen zijn die voor je klaarstaan of je anderszins helpen en een steuntje in de rug bieden.

Hoe raakt het je, wat vind je er mooi aan?

Zelf heb ik geen onbezorgde jeugd gehad. Op de middelbare school durfde ik soms een klein beetje kenbaar te maken van wat er speelde aan een muziekleraar. Hij zag dat ik het moeilijk had en eveneens hoeveel muziek voor mij betekende. Hij zorgde ervoor dat ik zangeres werd van de schoolband en ook dat we konden optreden. Dit maakte dat ik weer durfde te dromen over iets wat ik wilde doen al zolang als ik me kon herinneren. Zingen en liedjes schrijven. Die helpende hand en het enthousiasme van deze leraar, was een lichtpuntje in een voor mij donkere periode, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor ben. Ik weet daarom ook uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om in moeilijke tijden steun te ontvangen, in wat voor vorm dan ook; dat geeft weer een beetje hoop. Dat ik nu zélf ambassadrice mag zijn van een stichting als deze en hierdoor bijvoorbeeld in contact kom met jongeren die een zwervend bestaan leven vanwege een moeilijke thuissituatie en met mij hun verhaal willen delen, raakt me en vind ik heel bijzonder.

Waarom denk je dat we van toegevoegde waarde zijn?

Ik denk dat het gebaar, van we gunnen je een nieuw begin, een (financieel) steuntje in de rug of een actie van een andere soort, voor mensen van ongelooflijke waarde kunnen zijn. Ik denk dat vaak het vertrouwen of het beetje hoop wat men put uit het gebaar, een nog grotere betekenis heeft dan bijvoorbeeld het geldbedrag waarmee iemand gesteund wordt. Het gevoel dat er mensen zijn die in je geloven, of je de mogelijkheid bieden een nieuwe start te maken, of je willen helpen bij een betere toekomst, heeft denk ik een waarde die amper in woorden uit te drukken is. Ik vind het heel mooi dat er een stichting is die probeert het kleine straaltje ‘licht in de duisternis’ te zijn.

Lottie Mae Jones live

William Nijland

Wijkagent William Nijland ambassadeur Fieldwork Foundation

k ben William Nijland. Wijkagent in het centrum van Nijmegen. In mijn vak zie ik veel klein en groot leed voorbij komen. Soms is er, met een kleine moeite, een “leuk” moment aan toe te voegen. Dichtbij, hier in Nijmegen kan iedereen er toe doen! De Fieldwork foundation omarmt de stad en ik doe mee! Ik zie de kansen om me heen en pak deze.
U kunt meedoen. Wordt donateur, ambassadeur of tipgever. Het brengt bij IEDEREEN een LACH op ‘t gezicht.

William Nijland

Volg mij op Twitter: @wijkagt_william

Back To Top
×Close search
Zoeken